Súčasťou festivalu Dni Majstra Pavla bol aj podpis mierovej dohody

15.08.2008 Levoča

Levoča 15. augusta (TASR) - Primátori Levoče a Kežmarku Miroslav Vilikovský a Igor Šajtlava dnes oprášili 480-ročnú históriu a pod dohľadom svojho kolegu zo Starej Ľubovne Valenta Jaržembovského podpísali mierovú dohodu, ...
Kedysi rivali, dnes partneri v rámci projektu Historické kráľovské mestá, sa navzájom podporujú v rozvoji cestovného ruchu.
Podpis dohody v dobových kostýmoch bol súčasťou programu ôsmeho ročníka medzinárodného kultúrneho festivalu Dni Majstra Pavla. \"Program, ktorý sme nazvali Tajomná Levoča vrcholí od 14. do 16. augusta. Dnešným magnetom budú Zlaté husle Dalibora Karvaya v evanjelickom kostole a večer o 20. hodine vystúpi na hlavnom pódiu SĽUK. Myslím, že divákov pritiahne aj Richard Rikon a večerná svetelná show, \" povedala pre TASR Ingrid Kamenická z Mestského kultúrneho strediska v Levoči.
Dodala, že v sobotu bude program pokračovať od 10. hodiny vystúpením foklórnych a populárnych hudobných skupín. Na námestí budú predvádzať svoje majstrovstvo remeselníci v rámci Karpatského remeselného trhu, ktorý sa začal dnes dopoludnia. Návštevníci mesta si budú môcť pozrieť v kaviarni Mestského divadla aj výstavu diel sochárov, maliarov a fotografov, účastníkov medzinárodného plenéra Majstra Pavla, ktorý sa začal 7. augusta a skončil sa dnes v podvečer vernisážou. Zákutiami Levoče a dielom Majstra Pavla sa nechalo inšpirovať jedenásť umelcov zo Slovenska, Čiech a Poľska.
Podľa Kamenickej bude \"čerešničkou\" programu Tajomnej Levoče v sobotu o 21. hodine tanečné divadlo Jána Ďurovčíka \"Labuťko\". Pre mladých pripravili koncert Roba Šimka a Vierky Berkyovej.
Kultúrny festival Dni Majstra Pavla pripravuje mesto už ôsmy rok. Ide o sériu programov, ktoré sa začínajú v úvode prázdnin a vrcholia v polovici augusta.
 

Vyberte región